Blog, eCommerce, News, Shopping

Veilig online winkelen

Wat is veilig online winkelen? De hoeveelheid geld die bij online winkels wordt uitgegeven, stijgt met een uitstekend tarief vanwege het gemak, de keuze en de lage prijzen die kunnen worden gevonden. Dit is allemaal geweldig, maar hoe weet u dat u geld uitgeeft aan een gerenommeerde website? Het is belangrijk om te begrijpen wat veilig online winkelen is, waar u op moet letten en wat u moet vermijden.

Hoe wordt online winkelen veilig gemaakt? Veilige online winkels gebruiken technologie die de persoonlijke informatie beschermt die u verstrekt wanneer u online een aankoop doet, uw creditcardgegevens worden ‘gecodeerd’ zodat ze niet kunnen worden onderschept door “identiteitsdieven” die proberen creditcard- of bankrekeninggegevens vast te leggen om te kopen goederen of leningen op uw naam krijgen. Door deze persoonlijke informatie te versleutelen, kan deze niet door iemand anders worden gelezen of vastgelegd.

Hoe weet ik of de online winkel waar ik aan het winkelen ben veilig is? Om er zeker van te zijn dat de online winkel waar u winkelt veilig is, moet u het volgende controleren:

Een ongebroken sleutel of gesloten slot in uw browservenster. Elk van deze pictogrammen geeft aan dat de online winkel veilig is. Als de sleutel kapot is of het slot wordt geopend, is de online winkel niet veilig. Controleer of het websiteadres van de online winkel begint met “https” in plaats van “Http” wanneer u persoonlijke informatie verstrekt, zoals creditcardgegevens. Dit geeft aan dat u zich in een beveiligd gedeelte van de online winkel bevindt. Als u de woorden “Secure Sockets Layer (SSL)” ziet, soms in een pop-upvenster, weet u dat u winkelt bij een beveiligde en veilige online winkel.

Hoe goed ken ik het merk van de online winkel? Een ander ding om te overwegen is hoe goed u het merk kent dat de online winkel runt? De kans is groot dat u meer vertrouwen zult hebben in het winkelen bij Amazon dan bij veel andere online merken, omdat ze goed ingeburgerd zijn en een reputatie hebben voor een goede klantenservice.

Hoe snel ontvang ik mijn goederen? Het is de moeite waard om in de klantenservice van de online winkel te duiken om erachter te komen wanneer en hoe uw goederen worden geleverd. Staat u in de online winkel toe om leveringsdata en -tijden of een alternatief leveringsadres op te geven?